Az alábbiakban röviden a Canon BJC – akár őskövületnek is nevezhető-, ugyanakkor fantasztikus nyomtatóról írnám le tapasztalatainkat. Kapásból tudok 10-20 olyan orvosi rendelőt, ahol kb. 15 éve BJC-240-es v. BJC-250-es nyomtatóval nyomtatnak mindent, de főleg receptet. Sajnos ilyen nyomtatókat újonnan már nem lehet vásárolni, viszont olcsón be lehet szerezni használtan.

  • Tudni kell róluk, hogy gyorsak, a tinta minimális összegbe kerül, ill. 1 patron sokáig tart.
  • A szoftvere rendkívül egyszerű, egyszerűen kezelhető, az XP alapból tartalmazza a driverét. LPT portot használ, ami a ma kapható alaplapokon sajnos már nem mindig található meg. Ezt könnyen lehet pótolni pl. egy PCI-os bővítókártyával, vagy USB to LPT átalakítóval.
  • Tapasztalatok alapján ha a ma kapható nyomtatókat folyamatosan receptnyomtatásra használjuk, akkor maximálisan kb. max. 1,5 évig lesznek használhatók, utána elkopnak, szétesnek, persze ez is sok mindentől függ (pl. a nyomtatás mennyiségétől, a nyomtató minőségétől, laptípusoktól, időnkénti karbantartástól, stb.).
  • Általánosságban elmondható, hogy receptnyomtatásra nem mindig érdemes drága nyomtatót vásárolni (pl. 40.000Ft felett), mert nem éri meg az árát. Nem fog annyival tovább működni, mint egy olcsóbb alternatíva.

2 hozzászólás

admin · 2011-12-07 - 08:25

Canon BJC-240, helyszín:

Canon BJC-240, helyszín: Budapest, 11. kerület Tünet: az első receptet rendben kinyomtatja, de a másodikat már be se húzza, ehelyett narancssárgán kezd világítani a nyomtató LED-je. A nyomtató állapotánál a következő üzenet vár: kifogyott a papír. Megoldás: mechanikai sérülés, működést gátló kopás nem történt, viszont elérkezett az alapos nyomtatófej és görgőtisztítás ideje. Ez nekem mindennel együtt kb. fél órámba telt. Eredmény: az amúgy is kb. 15 éves nyomtató előreláthatólag még minimum 1 évig működni fog.

darp · 2012-01-25 - 20:34

azóta sincs semmi baja

már több, mint fél év eltelt és azóta is működik a fentebb említett példány. Ámulok-bámulok mindig, amikor 'találkozom' vele. Minimális fogyasztás, bőven tudja, amit kell, aki használja és mégis tönkerment a sajátja, annak is ajánlom, hogy érdemes akár használtan is szerezni egy ugyanolyat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..