• +36-70-363-7641

  • info@jvgtech.hu

A QNAP bejelentette a TVS-hx74 ZFS NAS-t 12. generációs Intel® Core™ többszálas processzorokkal a virtualizációs alkalmazásokhoz

A QNAP TVS-hx74 ZFS NAS támogatja a PCIe Gen 4 bővíthetőséget a 10 és 25 GbE kapcsolat és az M.2 NVMe SSD-gyorsítótárazás megvalósításához.

QNAP TVS-hx74 ZFS NAS
QNAP TVS-hx74 ZFS NAS

2022. november 17. Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és a tárolási megoldások vezető innovátora ma bemutatta a nagy teljesítményű TVS-hx74 QuTS hero NAS-sorozatot, beleértve a 4 lemezes TVS-h474, a 6 lemezes, TVS-h674 és a 8 lemezes TVS-h874 modelleket, amelyek 12. generációs Intel® Core™ többmagos és többszálas processzorokkal érkeznek. A TVS-hx74 a ZFS-alapú QuTS hero operációs rendszerrel garantálja az adatok integritását, valamint támogatja a blokkszintű, beágyazott adatok deduplikációját és tömörítését, a szinte korlátlan pillanatképeket és a valós idejű SnapSync-et. A PCIe Gen 4 (akár kétszer gyorsabb átviteli sebesség, mint a Gen 3 esetében) bővíthetőséggel, az M.2 NVMe SSD-gyorsítótárazással, valamint a 2,5 GbE csatlakozással a TVS-hx74 megbirkózik a tárolási-, mentési-, virtualizációs- és alkalmazásszerverekben fellépő erőforrásigényes üzleti kihívásokkal.

„A QNAP TVS-hx74 az ideális belépő szintű ZFS NAS a kis- és középvállalkozásoknak” – nyilatkozta Meiji Chang, a QNAP vezérigazgatója, majd hozzátette: „A többmagos processzorok és a sokoldalú bővíthetőség szintén megfelel a multitasking igényeknek a nagyvállalati informatikai környezetekben, emellett a NAS bőséges számítási erőforrást biztosít a virtualizációs alkalmazásokhoz.”

„Izgatottan vagyunk, hogy a QNAP az Intel legmodernebb megoldását alkalmazza legújabb NAS-termékcsaládjában. A 12. generációs Intel® Core™ többmagos és többszálas processzorok kiváló számítási teljesítményt nyújtanak a KKV-s virtualizációs alkalmazások és a grafikus igények felgyorsításához” – mondta Jason Ziller, az Intel Corporation ügyfélkapcsolati részlegének vezérigazgatója.

A TVS-hx74 a 12. generációs Intel® Core™ és Pentium® Gold CPU-kat alkalmazza, továbbá támogatja az akár 128 GB-os dual-channel DDR4-memóriát, valamint két 2,5 GbE porttal érkezik, amelyek nagyobb sebesség elérésére is képesek porttrönköléssel. Az M.2 2280 PCIe-foglalatokkal a TVS-hx74 lehetővé teszi az NVMe PCIe SSD-k használatát az IOPS-teljesítmény növeléséhez az SSD-gyorsítótárazás konfigurálásakor. Nagy sebességű PCIe Gen 4 bővítőhelyek is találhatók benne a NAS alapvető funkcióinak kibővítéséhez, így támogatja a 10/25 GbE hálózati interfészkártyákat és a QM2-kártyákat az M.2 SSD-k, valamint 2,5 és 10 GbE portok hozzáadásához, a belépő szintű grafikus kártyákat a GPU teljesítményének virtuális gépekre történő átirányításához, valamint a tárolási bővítőkártyákat a QNAP bővítőegységeinek csatlakoztatásához. A HDMI-kimenet lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy közvetlenül tekintsék meg a TVS-hx74-en tárolt vagy futó multimédiás vagy VM-tartalmakat.

A TVS-hx74 a ZFS-alapú QuTS hero operációs rendszert használja. Az adatok integritására összpontosító ZFS-fájlrendszer öngyógyító és WORM (egyszeri írás, többszöri olvasás) képességeket is biztosít. Támogatja a blokkszintű beágyazott adatdeduplikációs és -tömörítési technológiát az optimális tárolási kihasználtság, a gyorsabb adatátvitel és a hosszabb SSD-élettartam biztosításáért. Emellett akár 65 536 pillanatkép kezelését és a valós idejű SnapSync-ket is támogatja, hogy képes legyen a rendszer állapotának és adatainak teljes rögzítésére.

Az átfogó App Center különféle igény szerint telepíthető alkalmazásokat kínál a TVS-hx74 alkalmazási lehetőségeinek további bővítésére, beleértve a virtuális gépek és a konténerek (támogatja az LXD, a Docker® és Kata konténereket) hosztolását, a VMware®/Hyper-V virtuális gépek biztonsági mentésének elősegítését, a helyi/távoli/felhőalapú biztonsági mentések készítésének leegyszerűsítését, a Google™ Workspace/Microsoft 365® biztonsági mentések megkönnyítését, és még sok mást.

További NAS hírek: https://jvgtech.hu/category/nas/

Rendszergazdai szolgáltatásaink kisvállalatoknak