Szponzorált tartalom

Az EASEUS világszerte ismert az adatvisszaállító és az adatmentő szoftvereiről. Nekünk is jó tapasztalataink voltak velük mindig.

A következőkben az EaseUS MobiSaver for Android 5.0 nevű szoftvert mutatom be részletesebben.

Kompatibilitás

Gyakorlatilag minden Android verziót, vagy azt futtató telefont támogat

Android 8.0 Oreo/7.0/6.0/5.1/5.0/4.4/4.3/4.2/4.1/4.0/2.3

A szoftver Windows-ra telepíthető és a telefon USB kábellel történő csatlakoztatása után használható.

Jelenlegi ár: 39,95 USA dollár (kb. 10 ezer Ft)

EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása

A PRO verzió előnyei:

 • “Lifetime”, vagyis végtelen, illetve a számítógép élettartamáig tartó licensz, ami folyamatos frissítésekkel is jár.
 • Nincs korlátozás benne. Sem időkorlát, sem maximalizált visszaállítható adatmennyiség, sem pedig visszaállítható darabszám nem fog korlátozni a használatában.
 • Bármilyen és bármennyi androidos telefonnal használható korlátlanul.

A leggyakoribb esetek, ami a használatot indokolhatja:

 • Android hibák miatti adatvesztés
 • Nem megfelelő használatból eredő adatvesztés
 • Rootolásból eredő adatvesztés
 • Véletlen törlés miatti adatvesztés
 • Készülékhibából eredő adatvesztés
 • Vírustámadás miatti adatvesztés

TELEPÍTÉS

Az EaseUS MobiSaver for Android szoftvert számítógépre kell telepíteni. A letöltés és a telepítés a szokásos módon történik, ahogy az alábbi képeken látható. A szoftvernek magyar nyelvű verziója egyelőre nincs, ezért az angol, német, francia lehetőségek közül én az angolt választottam a telepítésnél.

Létezik egyébként egy Android app is, amiről itt lehet többet megtudni.

EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása

A PRO VERZIÓ AKTIVÁLÁSA VAGY A PRÓBAVERZIÓ HASZNÁLATA

Az első indításkor kérni fogja az aktiváláshoz kapott licensz kódot, amit beilleszthetünk, vagy választhatjuk a “Later” későbbi aktiválást is, így a Trial, vagyis próbaverziót próbálhatjuk ki.

 

Na de jöjjön a lényeg…

A telefon csatlakoztatása és a szükséges lépések

A szoftver első lépésként azt kéri, hogy csatlakoztassuk androidos eszközünket a számítógéphez.

Ahhoz, hogy a EaseUS MobiSaver for Android a telefonunk belső memóriáját (belső tárhelyét) is át tudja vizsgálni, három dolognak kell teljesülni:

 • A fejlesztői lehetőségek között be kell kapcsolnunk az USB hibakeresést. (Beállítások/Rendszer/Fejlesztői lehetőségek)
 • A telefonon root jogokkal kell rendelkeznünk.
 • A példában, illetve a teszt során egy Xiaomi Redmi Note 2-t használtam, aminek rootolásáról már írtunk régebben.
 • Kérheti még az USB-n keresztül telepített alkalmazások ellenőrzésének kikapcsolását is, amit a keresés után érdemes visszakapcsolni. (Beállítások/Rendszer/Fejlesztői lehetőségek)

Mindkettő esetnél a fejlesztő feltünteti, hogy pontosan mit kell tennünk. A saját honlapjukra mutató oldalon részletesen le van írva az USB hibakeresés bekapcsolása (különböző Android verziókon), illetve az is, hogy mit tegyünk, ha nincs rootolva a telefonunk.

EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállításaEaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása

TÖRÖLT FÁJLOK KERESÉSE

Hat külön csoportba kerülnek a talált fájlok, ezek:

 • Contacts – Kapcsolatok
 • Messages – Üzenetek
 • Gallery – Galéria, képek
 • Videos – Videók
 • Audio – Audió fájlok: zenék, letöltött hangfájlok, rögzített hangfájlok, stb.
 • Documents – Dokumentumok

A teljes vizsgálat ideje sok időbe telhet, és természetesen függ a belső tárhely és/vagy az SD-kártya kapacitásától is. A Redmi Note 2-n én csak a belső tárhelyre (16GB) eresztettem rá a keresést, és a teljes vizsgálat kb. 2 óráig tartott. Azért kb., mert a végén nem írta ki a pontos időt.

Indításkor a telefonon egy felugró ablakban az “AndroidRpcService” engedélyt fog kérni a futáshoz, amit meg kell adni, ahhoz, hogy a fájlok keresése elindulhasson.

Én főleg a képekre koncentráltam, mert a telefonon volt egy kép, ami törölve lett és vissza akartam kapni. A keresés közben a képtalálatok szerencsére közepes ikon nézetben jelennek meg, vagyis nem csak a képfájl neve látható, hanem maga a kép is. Igaz ez a “betekintés” lehetne nagyobb méretű is, de sebaj.

A találatok a keresés közben is visszaállíthatók. Egyszerűen ki kell pipálni az a fájlt, amit vissza akarunk állítani, aztán lent meg kell nyomnunk a “Recover” gombot. Így akár – ha csak pár képet keresünk/akarunk visszaállítani- kis szerencsével a találatok listájában hamar megjelenik a keresett fájl, és a keresés, akár több órás folyamatát nem kell végigvárnunk. Ettől függetlenül érdemes inkább végigvárni a teljes vizsgálatot, mert a számítógép teljesítményétől is nagyban függ a szoftver folyamatos és stabil működése.

A találatok listájában minden létező fájl meg fog jelenni, így a Galériában az összes kép (pl. a szoftverek ikonjai is), vagy a Dokumentumok között minden szöveges dokumentumtípus (pl. doc, docx, rtf, xls, xlsx, pdf, de txt-k és logfájlok is).

A Kapcsolatok visszaállítása a következő formátumokba automatikusan megtörténik: vcf, csv, html.

Formázott SD-kártya esetén szinte reménytelen az adatok visszaállítása, de egy próbát megér a vizsgálat.

A TALÁLATOK SZŰRÉSE

A találatok között eléggé egyszerű módszerrel kereshetünk. A jobb felső sarokban van egy kereső mező, ahova beírhatjuk a kulcsszavakat, így pl. a fájl nevét, vagy szótöredéket, vagy kiterjesztést (.jpg, .png, stb.). A szűrést az Enter lenyomásával indíthatjuk el.

EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása

TÖRÖLT FÁJLOK VISSZAÁLLÍTÁSA

A visszaállítás még egyszerűbb.

Én a listában szerencsére megtaláltam azt a képet, amit kerestem. A visszaállítandó fájl mellé kell tenni egy pipát, lent meg kell nyomni a Recover gombot, a megjelenő ablakban pedig ki kell választani a mentés helyét. Az OK gomb megnyomása után a szoftver egy felugró ablakban jelzi, hogy a visszaállítás sikeres volt, vagy sem.

Telefonról törölt fájlok visszaállításához mindenképp érdemes kipróbálni az EaseUS MobiSaver for Android nevű szoftvert, mert elég jó eséllyel megtalálja a keresett fájlokat. Elérhető a fizetős verzió próbaváltozata is (korlátozásokkal), vagy a Free verzióval is tehetünk egy próbát.